Wedstrijden DunoAir Windmill Cup 2019 van start

Het is ontzettend gaaf om te zien dat er weer zoveel nationaliteiten aanwezig zijn op dit prachtige evenement. 160 deelnemers uit 54 landen van alle continenten. Na enkele uren al connectie tussen de spelers. Mooi dat topsport zo kan verbroederen!! Dot is een van de belangrijke kernwaarden van de DunoAir Windmill Cup.

Op de 1e dag van de main draw is het al een drukte van belang. Geweldig om te zien dat zoveel mensen op deze eerste speeldag de weg al weten te vinden naar onze schitterende accommodatie. Iedereen is van harte welkom vandaag of de komende dagen tot en met zaterdag 20 juli. De toegang is gratis!! Dus tijdens het mooie weer van de komende dagen lekker genieten van schitterend tennis van topniveau.

Vandaag zijn we van start gegaan met de eerste rondes van het hoofdtoernooi. Het was een drukke dag met niet alleen veel wedstrijden, maar ook een hoop dingen die geregeld moesten worden. Aangezien dinsdag de dubbels van start gaan en woensdag ook de rollers er nog bijkomen, werd er veel voorbereidend werk verricht. Tot nu toe loopt alles gelukkig gesmeerd (met dank aan de vele vrijwilligers). De communicatie tussen de verschillende afdelingen is top en de spelers en coaches zijn tevreden. Heel fijn om in zo’n sfeer te kunnen werken!

Deze drukke maandag zijn alle wedstrijden uit de eerste ronde gespeeld en daar zaten al een paar leuke potten tussen. Vooral de spelers van de ITF teams doen het goed, maar we hebben ook een paar mooie Nederlandse overwinningen gezien. De grootste ‘upset’ van vandaag, is het verlies van de eerste geplaatste bij de meiden. In dat deel van het schema liggen dus wellicht kansen voor wat onbekendere namen.

Wij kijken erg uit naar de rest van de week en hopen dat de weergoden ons goedgezind blijven. Er staan nog veel mooie wedstrijden op het programma, maar daarnaast zijn er natuurlijk ook nog genoeg side events gedurende de week. Alle reden dus om nog een keer langs te komen!

Share