Laden Evenementen
  • This evenement has passed.

Windmill Cup 2019

De Windmill Cup is een categorie 1 toernooi van de Tennis Europe Junior Tour voor spelers tot en met 14 jaar en ITF Grade A toernooi voor rolstoeltennissers tot en met 18 jaar. Veel huidige top-20 spelers (waaronder Federer, Tsitsipas, Wozniacki, Murray, Tsonga en Sharapova) speelden ook in de Junior Tour in hun jeugdjaren. De Windmill Cup is het sterkst bezette jeugdtennistoernooi dat in Nederland wordt gespeeld.

De Windmill Cup is onderdeel van de vijf grand slam jeugdtoernooien die de Young Stars Association jaarlijks organiseert voor topspelers en speelsters tot en met 14 jaar. Parijs, Nantes, Oosterbeek, Keulen/Düren en Hasselt zijn de speelsteden. Aan deze toernooien doen ook ploegen uit Zuid-Amerika, Afrika, Azië en Australië mee. In 2019 wordt voor de derde keer ook een rolstoeltennis toernooi voor junioren t/m 18 jaar toegevoegd. Dit is een juniorentoernooi in de hoogste categorie ter wereld: een ITF Grade A toernooi. Dit toernooi haalt de beste jeugd rolstoeltennissers ter wereld naar Nederland.

De eerste twintig edities van de Windmill Cup werden gespeeld in Leeuwarden op tennispark De Molen. Daar heeft ons toernooi zijn naam aan te danken. De afgelopen 7 edities waren op het tennispark van TV Beekhuizen in Velp.  In 2019 vindt de Windmill Cup voor de tweede keer plaats op het tennispark van de Oosterbeekse Tennisvereniging in Oosterbeek.

De Windmill Cup is ‘Thuis in Top Tennis’

Alle spelers, coaches en gasten worden door de vele vrijwilligers zo gastvrij mogelijk ontvangen. Naast alle wedstrijden worden diverse activiteiten georganiseerd, variërend van fitness in de speciale loungeruimte tot uitstapjes buiten het park. Er is volop aandacht voor gezonde maaltijden, voor blessures zijn er van ’s ochtends tot ’s avonds fysiotherapeuten aanwezig en een professioneel ‘bespanlab’ zorgt voor optimaal bespannen rackets.

Daarnaast is er volop aandacht voor topsport, breedtesport, gezondheid, voeding en vitaliteit. Het hele jaar en ook tijdens en rondom het toernooi, worden er clinics georganiseerd. Niet alleen tennis op het park, maar ook bij scholen, op locatie voor zowel valide personen als mensen een lichamelijke en/of geestelijke beperking. We hebben kortom aanbod voor alle doelgroepen. Mensen die zelf niet meer actief mee kunnen doen, zijn natuurlijk ook van harte welkom. Tijdens het toernooi halen we ouderen op om ook te komen genieten van het prachtige tennis.

Het tennispark van de Oosterbeekse Tennisvereniging is een prachtig park, gelegen in een fantastisch groene omgeving aan de rand van de Veluwezoom. We zijn daar met recht heel erg trots op. Ook het naastgelegen sportpark Hartenstein is een fantastische locatie waar ons spelersdorp zal verrijzen. Deze locaties zijn perfecte voorbeelden van plekken waar we ons centrale thema topsport, voeding, gezondheid en vitaliteit zeer goed tot uiting kunnen laten komen.

Geniet met ons mee van spectaculair tennis in een heerlijke omgeving. Het programma is binnenkort te vinden op deze website. Ons mooie park is voor iedereen toegankelijk en de toegang is vrij.

Deel dit nieuws:

July 13 2019

Details

Start: 13 July 2019
End: 20 July 2019
Cost: Free
Evenement Categories:

Venue

Sportpark Hartenstein

J.J. Talsmalaan 11
Oosterbeek, 6862 BZ Nederland

Phone:

+31 26 333 7889

Visit Venue Website

Schedule

  • Friday 14.00 - 18.00: Registration Qualification
  • Zaterdag vanaf 9.00: Start van de Wedstrijden
  • Zaterdag vanaf 9.00: Finales
  •  

Prior to and during the week of the Windmill Cup various events take place. look at the calendar for more information.

Download Programma

Organisator

Windmill Cup
Phone: +31 6 199 31 387
Email:
Website: Visit Organizer Website