DE DUNOAIR WINDMILL CUP (WMC) 2020 OP OTV OOSTERBEEK

Na de succesvolle vorige edities van 2018 en 2019, wordt ook dit jaar weer de DunoAir Windmill Cup op OTV/Sportpark Hartenstein gehouden. Dit toernooi vindt plaats van 11 juli t/m 18 juli 2020 en is het grootste en sterkste internationale jeugdtoernooi voor spelers t/m 14 jaar in Nederland. Het is een Tennis Europe Junior Tour in categorie 1 en tevens onderdeel van een jeugd Grandslam reeks in Parijs, Oosterbeek, Nantes, Keulen/Düren en Hasselt. De beste spelers en grootste talenten uit de hele wereld doen mee aan dit toernooi. De Internationale Tennis Federatie (ITF) schrijft talententeams in uit Afrika, Zuid-Amerika en Azië, de toppers uit Europa en Oceanië sluiten aan en de beste spelers van eigen bodem zijn ook van de partij. Spelers en speelsters als Roger Federer, Rafael Nadel, Maria Sharapova, Andy Murray en Caroline Wozniacki deden ooit ook mee aan de Junior Tour!

Naast het toernooi voor valide tennissers, organiseren we ook dit jaar weer een toernooi voor rolstoeltennissers. Dit is een ITF-toernooi voor spelers t/m 18 jaar in de hoogste categorie (grade A). Het is heel bijzonder dat een evenement voor jeugdige rollers wordt gecombineerd met een toernooi voor valide jeugd. Veel toernooien voor deze doelgroep zijn er sowieso niet en als ze er zijn, dan worden ze gecombineerd met een rolstoeltoernooi voor senioren.

Bedoeling is om beide toernooien en doelgroepen volledig te integreren bij de Windmill Cup door voor iedereen optimale faciliteiten in een prachtige en voor ieder toegankelijke omgeving te bieden.

De DunoAir Windmill Cup start met kwalificatiewedstrijden op zaterdag 11 en zondag 12 juli 2020. Er worden enkels gespeeld en later in de week ook dubbels. Het hoofdtoernooi voor de valide spelers start op maandag 13 juli en de rolstoeltennissers starten op woensdag 15 juli (na een intensief trainingskamp van 2 dagen). Alle finales zijn op zaterdag 18 juli 2020. Gedurende de toernooiweek zullen de banen, wellicht met uitzondering van later op de avond, niet beschikbaar zijn voor de leden van OTV.

Share