Zaterdag zijn de finales bij de Windmill Cup in Velp.

Zaterdag zijn de finales bij de Windmill Cup in Velp. Bij het internationale tennistoernooi voor de beste jeugd ter wereld zijn afgelopen week veel spannende wedstrijden gespeeld. Voor de Nederlandse deelnemers is het niveau nog net iets te hoog; Bente Spee, de laatste landgenote in het toernooi, verloor vandaag in de halve finale zowel het enkel- als het dubbelspel kansloos met 6-0 en 6-1. In de finale trappen de meisjes af om 10 uur. De Australische Annerly Poulos neemt het op tegen Priska Madelyn Nugroho uit Indonesië. Na deze wedstrijd volgt de finale bij de jongens. Daar speelt de Braziliaan Pedro Boscardin Dias tegen Alvaro Guillen Mezo uit Ecuador. Er worden ook dubbels en wedstrijden van rolstoeltennissers gespeeld.

Het centrecourt is opgebouwd, het weer wordt fantastisch en de spelers zijn er klaar voor. Vanaf 9 uur worden de eerste finales gespeeld. De toegang tot de wedstrijden van de Windmill Cup bij Tennisvereniging Beekhuizen is gratis. Kom ook genieten van tennis op het allerhoogste niveau.Op maandag 17 juli start het hoofdtoernooi van de Windmill Cup. Bij dit tennistoernooi voor jeugd t/m 14 jaar doen de beste spelers uit de hele wereld mee. Ploegen uit Zuid-Amerika, Afrika, Azië en Australië hebben zich ingeschreven en arriveren in de loop van deze week. Veel spelers komen uit Europa en natuurlijk doen ook de beste uit Nederland (en Gelderland) mee. Van de huidige topspelers heeft het grootste gedeelte meegedaan aan de Windmill Cup in hun jeugd. De winnares van Roland Garros bijvoorbeeld, Jelena Ostapenko uit Letland en Kei Nishikori uit Japan kunnen we ons nog goed herinneren. Het tennis bij Beekhuizen in Velp is dus bij de Windmill Cup van uitzonderlijk hoog niveau en de kans is groot dat je de toekomstige nummer 1 ontmoet. Naast dit toernooi is er gelijktijdig ook een toernooi voor rolstoeltennissers t/m 18 jaar. Ook in deze categorie zijn de toppers aanwezig. Kijken is natuurlijk fantastisch en voor iedereen bereikbaar want de toegang is vrij. Maar meedoen kan ook! Niet aan het toernooi maar wel aan een of meer evenementen die worden georganiseerd. Zo is op dinsdag 18 juli de Ladies Day. Hieraan kunnen 18+ dames meedoen. Er zijn dan sportieve clinics, een artistieke lunch, stoelmassage voor de liefhebber en nog veel meer. Opgeven hiervoor is noodzakelijk en de informatie hierover is te vinden op www.windmillcup.com/nl/programma/programma. Woensdagmiddag 19 juli is speciaal voor de jeugd tot een jaar of 14. Vanaf 14 uur zijn er allerlei activiteiten gepland en voor de deelnemers zijn er na afloop heerlijke poffertjes. Je hoeft je hiervoor niet op te geven en het kost niets om mee te doen. Mocht je eens willen proberen te tennissen in een rolstoel, kan dat op vrijdagmiddag 21 juli. Op de website staan nog veel meer activiteiten en je vindt er ook alle informatie over het toernooi. Op de fiets komen als je in de buurt woont is een heel goed idee! Hou er in ieder geval rekening mee dat parkeren wat tijd kost vanwege de drukte. De wedstrijden beginnen dagelijks om 9 uur.


Velp, 12-07-2016

Zonnige natte dag vol toptennis in Velp

De Windmill Cup speelde dinsdag alle 2e ronde wedstrijden in het Hoofdschema. Ook het dubbeltoernooi voor de jonge talenten, die uit meer dan 50 verschillende landen naar Velp zijn gekomen, is van start gegaan. Er komt veel publiek af op de prachtige wedstrijden en bij vlagen was er ook een stralende zon.

Liam Liles uit Barendrecht heeft zijn sensationele zege in zijn 1e ronde partij geen goed vervolg kunnen geven in de 2e ronde. Hij verloor met duidelijke cijfers van Juan Sebastian Zabala Vargas uit Ecuador, die overigens een uitstekende partij speelde: 6-2 en 6-2.

De 2e ronde bleek het eindstation voor diverse Nederlandse spelers. Zo zijn Liles, Hoogendam, Hendriks, Janssen, den Hartog en Pel klaar in het enkelspel deze week. Ook voor enkele geplaatste spelers is het doek gevallen. Bij de jongens zijn de nummers 1 en 2 en bij de meisje o.a. de nummers 6 en 8 al uitgeschakeld.

Tot nu toe maken de winnaars uit Parijs een goede indruk in Velp. Zowel Qinwen Zheng uit China (bij de meisjes) als de Argentijnse Santiago de La Fuente (bij de jongens) zijn overtuigend door naar de laatste 16, al had de Argentijn de nodige moeite met zijn Belgische tegenstander Noah Martens. Het publiek op Beekhuizen zag een fantastische partij vol lange rally’s en spetterende winners.

We blijven ons verbazen over de prachtige slagen die de jonge spelers nu al in huis hebben. Zo is de enkelhandige backhand van Alexander Mandma om te smullen! Hij speelt woensdag tegen de Italiaan Lorenzo Musetti. We zijn benieuwd naar de achtste finale tussen deze twee kemphanen. 

In de middag was er ook een grote rol weggelegd voor Buienradar en Weeronline. Gaat er een bui vallen of waait het net langs het park in Velp heen? Om precies vier uur was het toch zover. Een kolossale hoeveelheid water zorgde in een minuut of tien voor een enorm zwembad. Alle banen stonden blank en spelen buiten op gravel is voor uren niet mogelijk. Gelukkig kwam TC Duiven met het aanbod een aantal van hun buitenbanen te gebruiken. Nota bene ook gravel, want daar (10 km verderop) is geen druppel gevallen! Uiteindelijk zijn alle wedstrijden afgespeeld.

Op woensdag is er weer een vol programma. De wedstrijden beginnen om 9 uur. Van 15 tot 17 uur is er een clinic voor jeugd t/m 12 jaar o.l.v. Jacco Eltingh en de bondscoach van het Nederlandse padelteam, Norberto Nesi, zal padelles geven. De mini- en padelbaan zal ook feestelijk worden geopend.

Toegang bij alle activiteiten is gratis.

Foto Xiaofei Wang (China), fotograaf Theo van Baal


Velp, 11-07-2016

Windmill Cup 2016 van start!

De Windmill Cup in Velp is van start gegaan. Bij dit sterkste jeugdtennistoernooi in Nederland voor talenten t/m 14 jaar werden maandag de eerste rondes van de enkels gespeeld. Vanaf 09.00 uur was het een drukte van belang en vrij snel daarna kunnen we de eerste Nederlandse successen optekenen.

De uit Veenendaal komende Stijn Janssen gaat door naar de tweede ronde vanwege een mooie winst op de Spaanse gravelbijter Alejandro Trriziani Alvarez. Dat begon dus goed op baan 1! Meest opvallende uitslag kwam vervolgens op naam van de 14-jarige Liam Liles uit Barendrecht die de eerst geplaatste Rus Alibek Kachmazov in twee sets (6-4, 6-4) verwees naar de verliezersronde.

De 1e ronde betekende het eindstation voor meer geplaatste spelers. Zo werd de als 6e ingeschaalde Daria Tomashevskaya uit Mongolië op indrukwekkende wijze naar huis gestuurd door de Belgische Tilwith di Girolame. 

De winnaars van Parijs, het Tennis Europe categorie 1 toernooi dat ook aangesloten is bij de Young Stars reeks en waar afgelopen zondag de finales werden gespeeld, zijn inmiddels ook aangekomen bij de Windmill Cup. Uiteraard komen zij ook in actie, al is het wat later om ze wat rust te gunnen. We zijn benieuwd of Qinwen Zheng uit China (bij de meisjes) en de Argentijnse Santiago de La Fuente (bij de jongens) hun favorietenrol gaan waarmaken.

Het was maandag dus al direct een drukte van belang op Tennispark Beekhuizen. Naast de wedstrijden op tien banen, stonden basisscholieren al vanaf 09.00 uur ’s ochtends op de bovenbanen voor tennis clinics. Voor bedrijven worden in de avonduren clinics georganiseerd en werd er de mogelijkheid geboden deel te nemen aan andere activiteiten. Het volledige programma is te vinden op de website van de Windmillcup (www.windmillcup.com).

Tot en met vrijdag worden er dagelijks vanaf 09.00 uur tot het begin van de avond wedstrijden gespeeld. De finales worden op zaterdag vanaf 10.00 uur gespeeld. Toegang is gratis.

Foto Liam Liles (fotograaf Theo van Baal)


 

Zaterdag 9 en zondag 10 juli worden bij Tennisvereniging Beekhuizen in Velp de kwalificatiewedstrijden gespeeld voor de Windmill Cup. De laatste 8 meisjes en jongens worden zo geselecteerd voor het hoofdtoernooi dat op maandag 11 juli van start gaat. De Windmill Cup is in Nederland het sterkste jeugdtoernooi voor internationale tennistalenten t/m 14 jaar. De spelers komen dan ook uit de hele wereld!  Zo zijn er spelers uit Zuid-Afrika, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Nieuw-Zeeland. En een hele groep uit verschillende Europese landen. De Nederlandse toppers zijn uiteraard ook van de partij.

Gelders talent

Zo speelt bijvoorbeeld Stijn Janssen (14) uit Veenendaal mee. Stijn traint in Velp en zit op het Beekdal Lyceum op school. Op deze LOOT school is het makkelijker om school te combineren met topsport, trainingen en buitenlandse reizen. Stijn werd een paar maanden geleden ook al Nederlands indoorkampioen!

Uit Velp doet Harm Steentjes mee. Voor hem is het een eerste internationale ervaring, dus hij kan wel wat aanmoediging gebruiken. Bezoekers zijn van harte welkom!

Programma 

Op alle dagen starten de wedstrijden om 9 uur en de toegang is gratis. Er worden enkels gespeeld en ook dubbelpartijen en de finales zijn op zaterdag 16 juli. Naast fantastische tennis zijn er allerlei clinics tennis en padel en nog veel meer, waar iedereen aan mee kan doen. Kijk voor het totale programma op www.windmillcup.com.

Meer informatie

Voor informatie kunt u voorafgaand of tijdens het toernooi contact opnemen met:

Dorien Everaars, toernooidirecteur Windmill Cup

06 11281101 en

De eindstrijd van de Windmill Cup werd vandaag gewonnen door de 14-jarige Seon Yong Han (Korea). Hij was net als vorige week in Parijs te sterk voor Thiago Agustin Tirante (Argentinië).  Hij pakte voor het oog van de honderden toeschouwers op het centre court in drie sets (3-6, 6-0, 7-5) de winst in het enkelspel. Ook won hij de finale van het dubbelspel. Bij de meisjes won Valentina Ivanov (Nieuw-Zeeland) de enkelfinale in twee sets (7-6(3), 6-3) van Elisabetta Cocciaretto (Italië). Ivanov die al voor de derde maal in Velp meedeed aan de Windmill Cup, won net als Han ook de dubbelfinale.

Spektakel in de dubbels


De jongens dubbelfinale werd gewonnen door het Koreaanse koppel Seon Yong Han en Minjong Park. Ze versloegen in twee sets (6-2, 6-3) de Italianen Marco Furlanetto en Michele Vianello. De meisjes dubbelfinale werd gewonnen door Valentina Ivanov  en Himari Sato (Japan). Ze versloegen het Nederlandse duo Lian Tran en Roos van Reek in twee sets (7-6 (5), 6-2).

Braziliaans onderonsje


De verliezersronde was een Braziliaans onderonsje. Joao Ferreira pakte de winst in de enkel. Hij won in drie sets (6-3, 5-7, 6-4) van Matheus Pucinelli de Almeida. Deze Brazilianen waren dit toernooi ook al dubbelpartners. In de enkel stonden ze lijnrecht tegenover elkaar en voerden een felle eindstrijd om de overwinning.

Douchen, eten en weer door naar Nantes

Direct na de laatste wedstrijden was het haasten geblazen. De spelers konden nog even douchen en eten om vervolgens in de bus te stappen naar Nantes. Daar start maandag het derde toernooi in de grandslam reeks. Een aantal Europese spelers ging de andere kant op, richting Pilzen in Tsjechië. Daar worden komende week de Europese Jeugdkampioenschappen gespeeld. Voor Nederland zullen Lodewijk Weststrate, Christian Lerby, Lian Tran en Roos van Reek deelnemen.


Velp, 16-07-2015

De kwartfinales zijn het eindpunt van de laatste Nederlandse spelers in het hoofdtoernooi van de singles. Zowel Lian Tran, Christian Lerby als Lodewijk Weststrate waren niet opgewassen tegen het tennisgeweld van hun tegenstanders. Met name Lodewijk speelde wel een schitterende partij. Hij verloor van de Argentijn Thiago Agustin Tirante, de verliezend finalist van het toernooi in Parijs van vorige week.

Spannende dubbels

Bij de meisjesdubbels werden er enerverende wedstrijden gespeeld. In een aantal gevallen viel de beslissing in de derde set (een super tiebreak). Dat geldt ook voor Lian Tran en Roos van Reek, die als enige Nederlandse speelsters de halve finales van de dubbels hebben bereikt.Foto
Lian Tran en Roos van Reek hebben als enige Nederlandse speelsters de halve finales van de dubbels bereikt.

Morgen strijden Seon Yong Han (KOR) en Thiago Agustin Tirante (ARG) in de jongensenkel-finale om de Windmill Cup. Ze stonden vorige week ook tegen elkaar in de finale van Open des jeunes in het Stade Français in Parijs. Dit is ook een categorie 1 Junior Tour van Tennis Europe. Daar pakte de Koreaan Han de winst. Neemt de Argentijn Tirante morgen revanche? Deze en andere spectaculaire finales zijn vanaf 10.00 uur te zien op het centre court van TV Beekhuizen.

Rechtstreeks in de finale


Eén van de halve finales van de meisjes dubbel werd vandaag niet gespeeld. Deze zou plaatsvinden na de enkelspelwedstrijd van Elisabetta Cocciaretto. Deze Italiaanse won, maar raakte tegelijkertijd geblesseerd aan haar rug. Om deze rust te geven en morgen de enkelspelfinale te kunnen spelen, besloot ze de damesdubbel op te geven. Een geluk bij een ongeluk voor de Nederlandse meisjes Lian Tran en Roos van Reek, die daardoor rechtstreeks in de finale staan.

Noors onderonsje

De finale van de verliezerronde bij de meisjes werd vandaag al gespeeld door de Noorse dubbelpartners Emilie Elde en Lily Elida Haseth. Dit Noorse onderonsje werd gewonnen door Haseth. De wedstrijd werd eerder gespeeld omdat de meiden via Noorwegen naar Pilsen in Tsjechië gaan voor het Europees kampioenschap dat maandag a.s. begint.Foto
Thiago Agustin Tirante uit Argentinië bereikte als eerste vandaag de finale
Foto gemaakt door TennisPhotoWorld.com: Arend Jan van Lint

Velp, 14-07-2015

Vandaag hebben acht Nederlanders de volgende ronde in het hoofdtoernooi bereikt. Lodewijk Weststrate en Christian Lerby (zoon van Sören) wonnen allebei hun enkel en Lars Kuipers (Gld) en Deney Wassermann wonnen de jongens dubbel. Lian Tran won haar enkel en samen met Roos van Reek ook de dubbel, net als Cato Tangkau en Birgit Heijnemans. Een succesvolle dag voor de Dutchies vandaag!


Translate via Google*

English French German Portuguese Russian Spanish

* You can view this website in your native language! Disclaimer: the translation is not perfect, it is only meant as a service.

Special 2017

WindMAIL

Register for our newsletter
captcha 

Latest news

Wheelchair tournament started

Wed
18 | 07 | 18

Wheelchair tournament just started

Read more >>

WK Football or Wimbledon Final?

Sun
15 | 07 | 18

Two important finals we do not want to miss! Big screen 7 m2!

Read more >>

De Grand Opening of the DunoAir Windmill Cup

Sun
15 | 07 | 18

We are expecting the players bus around 16.45 in Oosterbeek

Read more >>

Complete overview latest news >>

Latest tweets

Twitter response: "Could not authenticate you."

Latest photos

logo-knltb-hoofdsponsor combiGSO ProvGld       Middel 14x       House of Tennis 72 dpi zwart op wit
nama pms purple.jpg gemeente renkum logo 369 286 fullcolor.jpg Glas IT 2 kleuren blauw.png DUNLOP COMBINED LOGO black block out of white.jpg

Sponsoren2018.4

Go to top